September 26, 2023

چه زمانی باید شیر دادن با شیشه شیر را متوقف کرده و چگونه باید این کار را انجام داد؟

نحوه تغذیه نوزاد رفلاکسی

  • چرا باید شیر دادن با شیشه را متوقف کرد؟
  • چه زمانی باید شیر دادن با شیشه را متوقف کرد؟
  • 11 روش برای متوقف کردن شیر دادن با شیشه به کودک نوپا

ممکن است از ابتدا برای نوزادتان از شیر خشک استفاده کرده باشید و یا ممکن است، از چند ماه پیش شیر دادن با سینه را متوقف کرده و شروع به استفاده از شیشه شیر کرده باشید. به هر حال این تغییر احتمالاً راحت نبوده است، ولی حالا که کودک نوپایتان به شیشه شیر عادت کرده و توقف شیر دادن با شیشه شیر نیز دشوار خواهد بود. کاملاً طبیعی است که نوزاد به شیشه شیر عادت کند و تمایلی به استفاده از فنجان کودک نداشته باشد.

چرا باید شیر دادن با شیشه را متوقف کرد؟

  1. استفاده طولانی از شیشه شیر می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان شود

کودکان نوپا در طول روز و شب از شیشه شیر استفاده می‌کنند. نوشیدن مدام شیر، به‌ویژه هنگام خواب، منجر به پوسیدگی دندان می‌شود. وقتی کودک نوپا هنگام شیر خوردن می‌خوابد، شیر درون دهانش جمع شده و یک پوشش اسیدی روی مینای دندان ایجاد می‌کند که منجر به پوسیدگی می‌شود.

  1. می‌تواند منجر به رشد معیوب دندان ها شود

مکیدن طولانی مدت و مدام شیشه شیر ممکن است روی موقعیت دندان‌های دائمی و رشد ماهیچه‌های صورت نوزاد در آینده تأثیر بگذارد.

  1. استفاده بیش از حد منجر به چاقی در دوران کودکی می‌شود

بیشتر کودکان نوپا تقریباً به دو فنجان شیر در روز نیاز دارند. با این حال، شیر خوردن با شیشه منجر به مصرف شیر مازاد می‌شود که بسیار بیشتر از فنجان است. کودک نوپای شما احتمال بیشتری دارد اضافه وزن پیدا کرده و چاق شود.

  1. دراز کشیدن و شیر خوردن با شیشه می‌تواند منجر به عفونت شود

شیری که کودک می‌مکد در انتهای گلویش جمع شده و به جایگاهی برای رشد باکتری‌ها تبدیل می‌شود که نتیجه آن عفونت گوش یا گلو است.

  1. کودک نوپا به غذای جامد بیشتری نیاز دارد

نوزاد با بزرگ‌تر شدن نیاز به مواد مغذی بیشتری پیدا می‌کند که فقط لبنیات نمی‌تواند آن را تأمین کند. غذاهای جامد و نیمه جامد مانند غلات و پوره سبزیجات برای رشد و توسعه کودک ضروری هستند.

  1. کودک شما مستعد ابتلا به کم خونی است

تغذیه بیش از حد نوزاد با شیر گاو مضر است. مصرف بیش از حد شیر گاو همراه با استفاده طولانی مدت از شیشه شیر مانع از جذب آهن می‌شود که نتیجه آن کم خونی است. والدین اغلب شیشه شیر را به‌عنوان مرحله میانی شیر دادن با سینه و استفاده از فنجان به کار می‌برند. اگر بیشتر از یک سال است که به نوزادتان شیر می‌دهید می‌توانید این مرحله میانی را حذف کنید. ولی اگر نوزادتان از چند ماهگی با شیشه شیر خورده باید زمان مناسب برای ترک این عادت را پیدا کنید.

(مطالعه کنید: مراقبت‌های لازم هنگام شیر دادن به نوزاد با شیشه شیر)

 چه زمانی باید شیر دادن با شیشه را متوقف کرد؟

می‌توانید ترک دادن عادت شیر خوردن با شیشه را از 14-12 ماهگی شروع کنید. در انتهای یک‌سالگی می‌توانید متوقف کردن شیر دادن با شیشه را امتحان کرده و بررسی کنید که آیا کودکتان به‌راحتی می‌تواند از یک فنجان کوچک شیر بنوشد یا نه. اگرچه این گذار برای برخی از کودکان راحت و طبیعی بوده و به‌سرعت شیر خوردن از فنجان را شروع می‌کنند، ترک دادن این عادت برای برخی از والدین ممکن است دشوار باشد.

در ادامه تکنیک هایی برای متوقف کردن تغذیه با شیشه شیر ارائه‌شده است.

11 روش برای متوقف کردن شیر دادن با شیشه به کودک نوپا

می‌توانید از تکنیک‌های زیر به شکلی که هستند استفاده کرده یا آن‌ها را تغییر دهید.

  1. بررسی کنید که آیا کودکتان آماده استفاده از فنجان هست یا نه

نوزاد در یک‌سالگی مهارت‌های حرکتی لازم برای نگه‌داشتن فنجان و نوشیدن از آن را به دست آورده است. همچنین ممکن است ذاتاً کنجکاو باشد و علاقه بیشتری به امتحان کردن کارهای جدید داشته باشد.

  1. تغییر باید تدریجی باشد

ترک کردن عادت به شیشه شیر ممکن است برای کودک چالش برانگیز باشد. این فرآیند باید آهسته و تدریجی باشد. در ابتدا یک وعده شیر خوردن با شیشه را با فنجان جایگزین کرده و سپس تعداد دفعات استفاده از شیشه را به تدریج کمتر کنید.

  1. تعداد دفعات تغذیه را کمتر کنید

دل‌بستگی به شیشه شیر بیشتر یک عادت است تا نیاز. درنتیجه، تعداد دفعات تغذیه با شیر را با معرفی غذاهای جامد کاهش دهید. غذای جامد مدت بیشتری کودک را سیر نگه می‌دارد و درنتیجه موجب کاهش استفاده از شیشه شیر می‌شود. با این حال، در آغاز این فرآیند وعده شیر زمان خواب را حذف نکنید زیرا بیشترین دل‌بستگی نوزاد به شیر خوردن با شیشه شیر در شب است.

  1. فنجان های مخصوص کودک را معرفی کنید

فنجان کودک یک جایگزین عالی برای شیشه شیر است. استفاده از این فنجان‌ها راحت است، چیزی از آن‌ها بیرون نمی ریزد و عادت کردن به آن‌ها راحت است. همچنین، کودک می‌تواند دسته های آن را با هر دو دست بگیرد.

  1. شیر شیشه را رقیق کنید

این ترفند قدیمی همچنان کارآمد است. شیر شیشه را رفته رفته رقیق‌تر کرده و شیر کامل را با فنجان به کودک بدهید. کودک به تدریج متوجه می‌شود که شیر فنجان خوشمزه‌تر از شیر شیشه است.

(مطالعه کنید: نحوه انتخاب کردن شیشه شیر مناسب برای نوزاد)

  1. فنجان باید برای کودک جالب باشد

با اضافه کردن نی های انعطاف پذیر و رنگی و درآوردن صداهای جالب می‌توانید توجه نوزاد را به فنجان جلب کنید. اگر کودک از زمان استفاده از فنجان لذت ببرد تمایل بیشتری به آن پیدا می‌کند.

  1. سخت‌گیری کنید

اگر کودکتان لجبازی کرده و در برابر تمامی تلاش هایتان مقاومت می‌کند اجازه ندهید از شیشه شیر استفاده کند. یک باره قطع کردن شیشه شیر ممکن است بی رحمانه به نظر برسد، ولی یکی از سریع‌ترین روش‌های کنار گذاشتن شیشه شیر است. ترک دادن ناگهانی ممکن است دردناک باشد ولی مفید است زیرا موجب می‌شود کودک نتواند هر زمانی که دوست دارد از شیشه شیر استفاده کند.

  1. اجازه دهید کودک در این فرآیند مشارکت کند

اگر می‌خواهید سخت‌گیری کنید به کودک اجازه دهید در این فرآیند مشارکت داشته باشد. وقتی از فنجان استفاده می‌کنید اجازه دهید اسباب بازی که دوست دارد را انتخاب کند. کودک در صورتی که احساس کند در فرآیند مشارکت دارد احتمال کمتری دارد برای استفاده از شیشه دادوبیداد کند.

  1. به کودک پاداش بدهید

تشویق مثبت در این مرحله ضروری است. هر بار که کودک شیر درون فنجان را کامل می‌نوشد او را تشویق کنید. می‌توانید از اسباب بازی یا لالایی موردعلاقه کودک به‌عنوان پاداش استفاده کنید.

  1. روش‌های دیگری برای آرام کردن کودک پیدا کنید

گاهی اوقات کودک بیشتر از شیشه شیر به محبت و صمیمیت فیزیکی نیاز دارد. روش‌های دیگری برای محبت کردن پیدا کنید، برای مثال بغل کردن کودک بعد از خوردن شیر از فنجان یا واگذاری مسئولیت غذا دادن به شریک زندگی. گاهی اوقات یک صورت جدید مؤثر است.

  1. یک اسباب بازی یا پتوی مخصوص زمان خواب فراهم کنید

ترک شیر خوردن با شیشه در شب دشوارتر از بقیه موارد است. می‌توانید یک اسباب بازی یا پتو به کودک بدهید تا بعد از شیر خوردن با فنجان آن را بغل کند. کودک این کار را جایگزین آرامش به دست آمده از میک زدن می‌کند. تغییر یک شبه رخ نمی‌دهد. شما باید در برابر کلافگی‌های کودک صبور باشید و به او اجازه دهید به تدریج از شیشه دل بکند. اگر هیچ روشی کارساز نبود چند روز صبر کرده و دوباره شروع کنید.

می‌توانید از والدین باتجربه در گروه پشتیبانی خود کمک بگیرید. همچنین می‌توانید با متخصص اطفال مشورت کنید. اگر نکات بیشتری برای ترک دادن عادت به شیشه شیر دارید یا تمایل دارید تجربه‌های خود را با والدین دیگر به اشتراک بگذارید؟ می‌توانید از بخش نظرات زیر استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *