September 26, 2023

9 نکته مفید برای معرفی غذای جامد به نوزاد

معرفی غذای جامد به نوزادغذای جامد نوزاد

در تصویر سمت چپ نوزاد برای اولین بار غذای جامد را امتحان کرده است. کمی تعجب‌زده به نظر می‌رسد نه؟ انگار می‌گوید “این چه بود؟”

درواقع معرفی غذای جامد به او خیلی راحت بوده است. او دهانش را باز کرده، غذا را قورت داد و دوباره دهانش را باز کرد. همین. اما گاهی ماجرا با برخی از نوزادان، کاملاً متفاوت خواهد بود و به‌سختی می توان آن‌ها را در مورد مزیت‌های غذای جامد یا درواقع هر چیزی به جز شیر مادر متقاعد کرد. آن‌ها در ابتدا قیافه می‌گیرند و حتی غذا را تف می‌کنند.

انسان‌ها متفاوت هستند. تمامی نوزادان غذای جامد کودک را دوست ندارند و چون شما آماده هستید دلیلی ندارد آن‌ها هم آماده باشند. آن‌ها ممکن است در مورد طمع‌های جدید و بافت‌های عجیب غذا مشکوک باشند. آن‌ها ممکن است در قورت دادن هر چیزی به‌جز مایعات مشکل داشته باشند. همچنین آلرژی‌ها را نیز در نظر داشته باشید.

نکاتی برای معرفی راحت غذا به نوزاد

 

با یک دوربین آماده باشید

اولین بار هیچ وقت تکرار نمی‌شود. مهم نیست که نوزاد غذا را تف کند یا آن را قورت داده و بیشتر بخواهد. این یک لحظه خاطره انگیز است و باید برای ثبت آن آماده باشید!

این کار را تقریباً در شش ماهگی آغاز کنید

سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند نوزاد در شش ماه اول باید با شیر مادر تغذیه شود. این توصیه به‌تازگی تغییر کرده و قبلاً تغذیه با شیر مادر به مدت 6-4 ماه توصیه می‌شد.

چرا این توصیه تغییر کرده است؟

سازمان بهداشت جهانی تمامی مزایای تغذیه نوزاد با شیر مادر را بررسی کرده است که بسیار زیاد است. با این حال، هیچ تاریخ دقیقی برای پیروی وجود ندارد. برای دیدن توصیه های بیشتر سازمان بهداشت جهانی روی لینک کلیک کنید.

در ادامه نشانه‌های آمادگی نوزاد برای غذاهای جامد ارائه‌شده است:

  • بسیاری از نوزادان تقریباً در 6-4 ماهگی به غذایی که والدین در دهان خود می‌گذارند علاقه‌مند می‌شوند. بعد از شش ماهگی معرفی کردن غذای جامد به نوزاد دشوارتر می‌شود.
  • یک نقطه عطف دیگر این است که نوزاد حداقل باید دو برابر وزن زمان تولد خود را داشته باشد.
  • برای ساده‌تر شدن معرفی غذای جامد به نوزاد صبر کنید تا بتواند سر خود را ثابت نگه دارد و به خوبی روی پایتان بنشیند. با این حال توانایی نشستن نوزاد بدون کمک ضروری نیست.
  • این کار را زمانی شروع کنید که نوزاد علاقه‌مند به نظر می‌رسد. چگونه می‌توانید علاقه‌مند بودن نوزاد را تشخیص دهید؟ خوب، یک راه برای این کار امتحان کردن است!

 

بنابراین این کار را در حدود شش ماهگی آغاز کنید. در مورد شرایط خاص خود از پزشک خود سؤال کنید.

سایر نشانه‌ها عبارت‌اند از:

  • به واکنش نوزاد خود وقتی روی پای شما نشسته و دیگران را در حال غذا خوردن می‌بیند دقت کنید. اگر کاری که دیگران انجام می‌دهند را تقلید می‌کند، برای مثال تلاش می‌کند چنگال را در دست بگیرد یا غذا را در دهانش بگذارد، ممکن است زمان آن رسیده باشد که اجازه این کار را به او بدهید.
  • یکی دیگر از نشانه‌های آمادگی نوزاد برای غذای جامد این است که گرسنه به نظر می‌رسد! نوزاد ممکن است افزایش وزن طبیعی داشته باشد، اما تعداد دفعات شیر خوردن او زیاد و در هر بار کمتر از قبل شیر بخورد.

با یک طعم ساده شروع کنید

فرض کنید هیچ طعم دیگری به‌جز مایع گرم و شیرین را تجربه نکرده‌اید. نوزاد شما نمی‌داند طعم‌ها، بافت‌ها یا دماهای دیگری در جهان وجود دارد. با یک غذای ساده شروع کنید. می‌توانید یک قوطی غذای کودک مناسب سن نوزاد خود تهیه کنید، غلات کودک درست کنید یا سیب‌زمینی را آب پز کرده و بعد از له کردن آن را با شیر مادر یا شیر خشک مخلوط کنید. غذا باید کاملاً یکدست و تقریباً مایع باشد.

به غذایی که برای نوزاد خود آماده می‌کنید به هیچ وجه نمک نزنید! کلیه نوزادان برای اداره کردن نمک به اندازه کافی توسعه پیدا نکرده است. همچنین، بعد از شش ماهگی می‌توانید به نوزاد گوشت قرمز و ماهی بدهید. میوه، سبزی‌ها و غلات انتخاب‌های خوبی در آغاز هستند. هر غذایی که انتخاب می‌کنید باید آن را نیمه مایع کنید.

با میزان کم شروع کنید

برای نوزاد، غذای جامد کودک یک دنیای جدید است. غذای جامد را در ابتدا روزی یک‌بار به نوزاد بدهید. یک یا دو قاشق در ابتدا کافی است. با این روش می‌توانید متوجه آلرژی‌های حتمالی یا شکم درد نوزاد شوید. اگر نوزاد طعم غذا را دوست دارد می‌توانید میزان آن را به آرامی در طی چند روز بیشتر کنید تا به سه قاشق غذاخوری برسد. سپس غذای دیگری که انتخاب کرده‌اید را شروع کنید.

مایعات اضافی یا نه

وقتی دادن غذای جامد به نوزادم را شروع کردم نگران این بودم که مایعات کافی دریافت نکند زیرا بخشی از شیر مادر را با غذای جامد کودک جایگزین کرده بودم. تلاش کردم به او آب بدهم ولی امتناع کرد. سپس به سرعت به داروخانه رفتم تا شربت مخصوص نوزاد خریداری کنم.

چه احمقانه!

نوزاد در ابتدا تقریباً تمامی غذای مورد نیاز خود را به شکل مایع دریافت می‌کند. مطلقاً هیچ دلیلی برای استفاده از شربت‌های کودک گران قیمت یا سایر مایعات نیست. فقط می‌توانید از آب، شیر مادر یا شیر خشک استفاده کنید و نه هیچ چیز دیگر.

چه زمانی باید به نوزاد غذا داد

زمانی به نوزاد غذا بدهید که گرسنه است ولی بیش از حد گرسنه یا خیلی خسته نیست. مهم نیست چه ساعتی در روز به نوزاد غذای جامد می‌دهید. یک زمان راحت را انتخاب کرده و سپس از آن پیروی کنید زیرا نوزادان عاشق روتین هستند.

ممکن است دادن غذای جامد به نوزاد در شب به منظور کمک به خواب طولانی‌تر و بیدار نشدن به دلیل گرسنگی وسوسه انگیز باشد. این کار ایرادی ندارد، ولی چند بار اول باید زودتر این کار را انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که غذای کودک موجب شکم درد نوزاد شما نمی‌شود. در نتیجه، اگر هدف شما شب است، دادن غذای جامد کودک را ابتدا از بعد از ظهر شروع کرده و سپس بعد از چند روز می‌توانید این کار را عصر انجام دهید.

وقتی نوزاد خیلی خسته است به او غذای جامد ندهید زیرا فقط مشکل ایجاد می‌کند! همچنین، کودک نباید بیش از حد گرسنه شود زیرا روی خوردن شیر مادر یا شیر خشک همیشگی خود تمرکز می‌کند. در چنین شرایطی، ابتدا شیر مادر یا شیر خشک به او داده و سپس کمی غذای جامد کودک به او بدهید.

چطور بفهمم نوزادم سیر شده؟

بدیهی است که نوزاد سیر دیگر تمایلی به غذا خوردن ندارد. به همین سادگی. بیش از حد روی میزان غذای نوزاد خود تمرکز نکنید. برای مادرانی که به نوزاد خود شیر می‌دهند، این ممکن است درواقع اولین باری باشد که متوجه می‌شوید نوزاد چقدر می‌خورد. در صورت تغذیه نوزاد با شیر مادر فقط با شیردوشی می‌توان متوجه میزان آن شد. پس ریلکس باشید. نوزاد شما هرچقدر که بخواهد می‌خورد. چند بار یک قاشق بیشتر به او پیشنهاد کنید. اگر نوزاد آن را رد کرد، به انتخاب او احترام بگذارید.

اگر نوزادتان هیچ علاقه‌ای به غذای جامد ندارد، روز بعد دوباره امتحان کنید و این کار را ادامه بدهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عادت‌های غذایی کودکان اینجا را کلیک کنید.

اجبار نکنید!

نوزادان عاشق روتین هستند. اگر کودکتان فقط به فروکردن انگشت خود در غذا علاقه دارد، غذا دادن به او را دوباره روز بعد با یک لبخند بزرگ امتحان کنید. پیام شما باید این باشد که غذا خوردن یک کار طبیعی و سرگرم کننده است. به کودک خود زمان بدهید و هرگز او را مجبور به غذا خوردن نکنید. اگر کودک آماده باشد در عرض یک یا دو روز به این کار علاقه‌مند می‌شود.

اگر کودک قیافه گرفتن و تف کردن را ادامه داد یک طعم دیگر را امتحان کنید. برای مثال به‌جای سیب‌زمینی می‌توانید از پوره غلات استفاده کنید.اگر کودک ناراحت شده و از چشیدن غذا امتناع می‌کند او را مجبور نکنید. یک یا دو هفته صبر کرده و مجدداً تلاش کنید. هیچ عجله‌ای نیست. آیا بزرگ‌سالی را دیده‌اید که فقط شیر مادر یا شیر خشک بخورد؟ نه؟ پس کودک برای خوردن غذای جامد فقط به زمان نیاز دارد!

به خاطر داشته باشید که تلاش برای تشویق کردن یک بد غذا بسیار جالب‌تر از اجبار کردن است!

توصیه در مورد تجهیزات

درواقع تجهیزات زیادی برای معرفی غذای جامد به کودک نیاز نیست. تجهیزات اصلی مورد نیاز یک قاشق نرم و پلاستیکی و یک پیشبند است. اگر کودک می‌تواند به اندازه کافی ثابت بنشیند بهتر است از یک صندلی غذای کودک بلند استفاده کنید.

اگر نکات دیگری در مورد معرفی غذای جامد به نوزاد دارید لطفاً آن‌ها را با گذاشتن نظر خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *