روزهای اول پدر و مادر شدن فوق العاده هست، در هفته اول پس از تولد فرزندتان شما با تغییرات جدید آشنا شده و تا جای ممکن با آن وفق می یابید. فرزندتان حدود ۲۰ ساعت در روز خواب بوده و هروقت که از خواب بلند میشود کمی شیر خورده و دوباره به خواب ناز فرو می رود. در هفته اول شما با چگونگی شیر دادن، عوض کردن پوشک و لباس و نکات لازم آشنا شده و از حضور این فرشته کوچک در زندگی خود لذت می برید. اما همیشه هم همه چیز به این خوبی نیست، طبق آمار تقریبا نیمی از نوزادان زیر ۳ ماه از ریفلاکس گوارشی (gastro-oesophageal reflux disease) رنج می برند، که این موضوع تاثیر مخرب شدیدی روی کیفیت زندگی والدین خواهد داشت.
طبق بررسی RISA برروی 500 جفت از والدین، مشخص شده که این فشار و تاثیر منفی برروی زندگی والدین به حدی زیاد است که از هر ۵ نفر ۱ نفر به عبارتی ۲۰ درصد از این افراد، به این نتیجه میرسند که یک فرزند کافیست و دیگر آرزوی داشتن فرزند دوم را ندارند و البته که مدت زمان بهبودی در نوزادان متفاوت بوده و از چند روز تا چندین ماه متفاوت خواهد بود.
اما اگر شما نوزادی دارید که از بیماری ریفلاکس گوارشی رنج میبرد این را بدانید که فرزند دلبندتان نیز از این قاعده مستثنا نبوده و او نیز از این بیماری در حال رنج است و دلیل اینهمه بیقراری و ناآرامی نیز چیزی جز عذابی که خود او از این بیماری میبرد نیست.
اما شما بهعنوان پدر و مادر میتوانید با انجام چندراه کار ساده وضعیت را برای خود و فرزندتان بهبود بخشید، که در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت.
۵ نکته زیر را برای کمک به نوزادی که دارای ریفلاکس گوارشی است فراموش نکنید
1. اول از همه، مهم است که به دنبال مشاوره و پشتیبانی باشید. RISA منبع خوبی از اطلاعات است. اطمینان حاصل کنید که به دنبال مشاوره حرفهای باشید و با ماما یا متخصص اطفال ملاقات کنید.
2. در طول تغذیه نوزادتان را بهصورت عمودی نگاهدارید و حداقل تا 30 دقیقه بعد از تغذیه کودک را به حالت صاف و عمود نگاهدارید و از خواباندن او پرهیز کنید و سعی کنید حتماً آروغ نوزاد را بعد از تغذیه بگیرید.
3. عادات غذایی خود را یادداشت کنید و سعی کنید وضعیت نوزاد را بعد از تغذیه بررسی کنید و ببینید آیا ارتباطی بین وضعیت و عادات غذایی شما با حالات نوزاد برقرار است یا خیر و اگر بعد از خوردن برخی از مواد غذایی نوزادتان ناآرام میشود، آن را از عادات غذایی خود حذف کنید و اگر با شیشه به نوزادتان غذا میدهید چند نمونه مختلف از آنها را با تائید پزشک خود امتحان و وضعیت نوزادتان را بعد از تغذیه با آنها بررسی نمایید، برخی از شیشه شیرها مخصوص کودکان ریفلاکسی طراحیشده اند که میتوانند کمک فراوانی به این نوزادان داشته باشند.
4. ماساژ نوزاد شمارا آرام میکند و میتواند با هضم غذا نیز کمک کند.
5. در زمان خواب سعی کنید کودکتان را با شیبی حدود 20 درجه بخوابانید که از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری کرده و به کودک برای خوابی آرامتر کمک میکند. اگر سختتان است Cocoonababyها برای این منظور طراحیشده اند.
فراموش نکنید که سیستم گوارش نوزادان هنگام تولد نابالغ است و حتی کودکانی که ریفلاکس ندارند هم گاهی با مشکلات گوارشی مانند بازگشت محتویات معده به نای و مری و یا استفراغ مواجه میشوند، فراموش نکنید که هر بازگشتی نشان دهنده بیماری در نوزادتان نیست و حتما قبل از انجام هر کاری و گرفتن هر تصمیمی با پزشک متخصص اطفال صحبت و سپس تصمیم گیری نمایید.